Sånn flaks

Nå har det vert noen sen kvelder, der jeg bare har sett på denne nydelige stjerne himmelen. Har liksom ikke tatt motet til meg å prøvd meg på å fotografere den. Jeg har da hatt lyst lenge. Men så er jeg nå sånn da, at jeg på en måte må lese meg opp litt først. Ja virkelig finne ut hvordan man gjør det, før jeg setter i gang.

Men så hadde det seg nå sånn. At i helgen som var. Så tok jeg endelig motet til meg. Turte jo så klart ikke å dra ut i den store mørke verden alene. Så min datter måtte være med. Jada jeg innrømmer det, denne jenta er mørkredd. Håper kanskje at jeg kommer over det i løpet av denne vinteren.

Vi drasset med oss alt vi trengte. Lommelykter eller er kanskje hodelykter det kalles, kamerautstyr og stativ. Pakket på oss så pass med klær, at det ble vanskelig å gå. Fryse skulle vi ikke. Hadde også sett meg ut en plass tidligere på dagen. Så vi viste hvor vi skulle. Jeg ville ha en åpen og fin plass ved sjøen. I tillegg til at man ikke hadde lys forstyrrelser.

Alt ble montert opp ganske så kjapt. Så var det bare å knipse ivei. Prøvde meg først på melkeveien. Men syntes fort at det ble kjedelig. For den var ikke så klar og fin denne kvelden. Vi registrert noe vi trodde var en hel masse stjerneskudd. Så en aktiv stjerne himmel var det.

Da jeg snudde meg litt, for å prøve litt bilder med månen og stjernene. Så oppdaget jenta mi noe på bildet jeg tok. Et svak grønn skjær. Måtte skynde meg å ta noen bilder til. Og tro det eller ei det var nordlys. Vi så det ikke hvis vi bare så på himmelen. For så svakt var det. Så det er helt utrolig hva et kamera egentlig kan fange opp.

Men det beste var jo når vi kom hjem. Og bildene skulle studeres. Da oppdaget jeg noe spesielt. Sjekk bildet så skjønner dere hva jeg mener.

Jeg måtte jo sende inn dette bildet. Bare for å høre hva disse krussedullene kunne være. Ingen har egentlig funnet noen forklaring på det. Annet enn at jeg faktisk hadde klart å komme meg ut for å ta bilder. Akkurat i det øyeblikket at det var en meteorsverm på himmelen, leonidene sa dem. Så det var ikke stjerne skudd alt vi hadde sett.

Nå er det ikke mer enn andre gangen jeg prøver meg på dette. Så det er langt i fra perfekt.

Så litt flaks hadde vi. Vi fikk både litt nordlys og en meteorsverm.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg