Kresen

Hadde aldri trodd at jeg skulle bli den som skulle bli kresen når det kommer til fotografering. Når jeg startet med denne hobbyen, så tok jeg bilder av så og si alt. Men etter som årene har gått, så har jeg blitt bare mer og mer kresen. Man blir liksom så nøye på hvordan alt skal se ut.

Skal jeg ta bilder av en solnedgang. Så liker jeg aller best at det er skyer på himmelen. For da blir det ofte et helt fantastisk farge spill på himmelen. og det kan også helst være stille på sjøen eller vannet. For refleksjon gjør bildene bare enda mer spennende. Men så heldig har jeg ikke vert i det siste. Har vert vind så og si konstant i det siste.

Skal jeg ta bilder av landskap. Så liker jeg speilinger eller at man får til litt mystiske situasjoner. Med skodde eller bare rett og slett et spesielt lys. Det har jeg heldigvis opplevd mye av i det siste. For her har det vert vær så det holder.

Dyr, ja skal jeg ta bilder av dyr. Så har jeg blitt fryktelig avhengig av å ha det helt perfekte lyset. Jeg orker ikke å prøve en gang hvis lyset er helt feil. Uansett hvor nærme ørnen eventuelt kan være.

Ja du snakker om, jeg trodde ikke jeg kunne bli kresen. Men det har jeg altså blitt så det holder. Men er kanskje det som gjør at man bare blir flinkere. Man utfordrer seg selv. Skal prøve å finne noen bilder her. Sånn at dere kanskje skjønner hva jeg mener.

Her for eksempel. Bildet hadde blitt veldig kjedelig i mine øyne, med bare en helt ren himmel. Altså blå himmel og sol. Her har jeg fått lit hjelp av et jagerfly også. Savnet bare at sjøen var litt stillere.

Dette landskapet hadde blitt veldig kjedelig med bare en mørk grå himmel. Så skodde med litt solskinn i gjør mye. I tillegg var jeg heldig og fikk med en måse også. Å så lyser den lille mengden med snø opp litt.

Her var jeg i utgangspunktet usikker på om jeg ville ta bilde av denne elg frøkna. For det var egentlig ganske mørkt enda. Men takket være snøen som hadde komme. Så fikk jeg det lyset jeg trengte. Hadde ikke snøen vert der, så hadde bildet blitt veldig mørkt.

Her har man himmelen som gir et fantastisk farge spill. Å så hadde jeg i tillegg stille sjø og litt snø. Lys forholdet ble perfekt. Så ja jeg har blitt fryktelig kresen. Men hvorfor ikke. Det gjør bildene bare litt mer spennende.

 

4 kommentarer
  1. Ja, du har fått til veldig fine bilder. Det handler jo om lys, farger og komposisjon skal det bli bra 🙂 På sånne solnedgangbilder er det jo viktig med noe som lager silhouettene også. Ikke bare himmelen 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg