Fins ikke redd for mørket

Jeg prøver vel å si det til meg selv, hver eneste gang jeg skal ut i mørket på en foto tur. Det er da ikke noe mer skummelt ute i naturen selv om det er mørkt. Prøver å overbevise meg selv om det hele tiden. Men det blir ikke noe lettere, ikke enda i vertfall. Det går veldig greit hvis man har noen med seg. For da føler jeg at skravlingen vår skremmer bort alt som eventuelt er i nærheten.

Det har seg nemlig sånn. At skal man ta natt foto. Så er det veldig greit å være en plass, der det er ingen lys forurensning. Altså ingen lys fra hus, lykter, biler, båter…. Ja dere skjønner. Det skal aller helst være helt mørkt. Rett og slett for å få fremhevet stjerne himmelen, eller eventuelt nordlyset. Så da er det greit å ikke være mørk redd. Men det er ikke lett å bare legge fra seg.

Jeg pleier som regel å ha med meg ei venninne som også fotograferer. Men nå har jeg vert på noen kvelds runder alene. La oss si, at det ikke akkurat er lett å ta på seg den hodelykta og gå til en øde plass alene. Jeg har som regel endt opp en plass der jeg vet det er mennesker rett i nærheten. Har hjertet oppi halsen konstant, når jeg ikke klarer å se hva som eventuelt gjemmer seg i skogkanten. Har nemlig truffet på en elg i nattens mulm og mørke før. Og bare den lyden reven kan få til, får frysninger nedover ryggen bare av å tenke på det.

Men alt i alt. Når man først har kommet seg til den plassen man har sett seg ut. Og får satt opp stativ og plassert kameraet. Så glemmer man jo merkelig nok bort alt det skumle som er der ute. Altså man tenker ikke så mye på det. Før man eventuelt må sette nesen hjemover igjen. Himmelen har altså så mye fantastisk og vise oss. Blir like imponert hver eneste gang. Så jeg må bare bli kvitt denne mørke redselen.

Et spesielt lys på himmelen her. Sånn er det når lysene fra bygda lyser opp himmelen. Men i dette tilfellet så ble det faktisk litt fint.

Og her fikk man litt hjelp fra jager piloter, som laget litt ekstra dekor på himmelen.

 

Her ser dere det jeg mener med lys forstyrrelser. Bildet hadde blitt finer uten lysene fra fyret, bygningene og mærene.

Hatt et par rolige dager her nå. Så nå håper jeg at det er oppholds vær i morgen kveld. Da skal man ut å prøve seg på natt foto igjen. Skal etter appen å dømme, være store muligheter for bra nordlys i disse dager.

10 kommentarer
  1. Utrolig flotte bilder! 😀 Helt enig med deg når det gjelder disse lysene som ødelegger litt kvelds og nattbilder. Men jeg går ikke så langt alene i mørket jeg heller. 😉

   1. Tusen,tusen takk 💕 Er sikkert en egen teknikk for at det skal passe inn med lys. Men det har ikke jeg klart å funnet ut av enda 🙈 Og godt å høre at jeg ikke er alene om å være redd i mørket 😊

  2. Bildene dine ble som eventyr da! Nydelig. Ikke alle liker nattemørket. Jeg har alltid synes det er spennende å gå inn mellom trærne, høre ugle og rev rope, lyden av et dyr som vandrer fram i gammelt løv og se på stjernene. Men jeg har også vært redd. Men som du sier , det må man godta. Sånne bilder får man ikke uten å være ute. Jeg heier på at du fortsetter. Har du hørt gaupa rope noen gang? Mye spennende å oppleve i natten.

   1. Det er veldig spennende å høre alle lyden i mørlet. Akkurat som om alle lydene blir forsterket også. Men fryktelig skummelt å høre dem alene 🙈 Men så må man bare utfordre seg selv, når det kpmmer til mørket. Kjenner at jeg blir bare tøffere og tøffere 😊 Gaupa tror jeg at jeg enda har til gode å høre. Har hatt gaupe spor i hagen. Men enda ikke hørt noe til den 😊

    1. Oy, gaupe i hagen!!! Da kan du høre den i våren i nærheten. Søsteren min har den også rundt husene og hun fikk mange bilder av den i åkeren i fjor sommer. Skikkelig heldiggris var hun altså. Jeg har bodd i nærheten der hun bor i over tjue år og aldri sett annet enn spor, men vårskrikene har jeg hørt mange ganger. Gå inn på NRK og se Skriket fra Juvlijuvet! Så vet du hva du skal høre etter!!!!
     https://tv.nrk.no/serie/ut-i-naturen/2007/PRNA20000406/

     1. Gaupe så og si hagen ja 😊 Kjempe spennende å dyr som dette i nærheten. Hadde vert en stor drøm å fått denne på bilde. Skal ta å gå inn å se på dette programmet. Tusen hjertelig takk for tips 😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg