Det fikk jeg se i dag

Jeg var noe usikker på om jeg skulle på noe lang tur i dag, eller om jeg bare skulle holde meg ved sjø kanten.

Men når dagen startet så pass bra som det gjorde. Så ble det egentlig ganske enkelt å velge. Jeg kunne jo se det bare mens jeg satt i bilen. At det har blitt mye mer måker ute nå, enn det det var for bare en uke siden. Et lite tegn på at verden holder på å våkne av vinter dvalen.

Bestemte meg for å kjøre til yndlings plassen min. Og med det samme jeg stopper bilen. Så treffer jeg på denne hegren. Som står så fint i sjøkanten.

Den ble ikke stående for lenge, etter at den fikk øye på meg.

Jeg gikk nå en liten runde nede ved sjøkanten. Ja for å kjenne litt på været. Hadde jo ikke noe lyst til å gå hvis det så ut som det skulle regne. Men det så lovende ut akkurat da. For solen var nesten gjennom skyene. Jeg oppdaget noen små gule karer på bakken. Som fikk våren til å snike seg enda litt til inn i hjertet.

Det var vel denne som avgjorde at jeg skulle gå en litt lengre tur i dag. Så jeg begynte å gå den retningen jeg skulle. Og den fine lyden av den sildrende bekken gjorde meg bare enda gladere. Og enda mer bestemt på tur valget.

Og kan dere se for dere når dere går inn i tykk skog. Der den gode skog lukten av granbar og jord bare slår i mot deg. Og di fine lydene av masse småfugler er overalt. Det var altså så mye småfugler i skogen i dag. Det begynner å bli liv i skogen igjen. Jeg ble sittende lenge i skogen. Bare for å lytte.

La oss si at det ikke er så enkelt å ta bilde av disse små krabatene i skogen. Men jeg prøvde så godt jeg fikk det til.

Det var her jeg begynte å kjenne noen små regn dråper. Men jeg bestemte meg for å gå videre. For det var da ikke så mye regn at det gjorde noe.

Men det var ikke disse karene som var det spesielle jeg fant i dag. Det fant jeg når jeg kom frem dit jeg skulle. Når jeg kom frem. Så hørte jeg en velkjent lyd. Lyden av spoven. Var vel den jeg hørte først. Jeg var snar med å løpe ned til sjøkanten. Der jeg viste at di var. Men di er da så sky enda. Enda jeg var forsiktig da jeg nærmet meg.

Og det verste var jo at nå begynte det å regne for alvor. Så jeg kunne ikke akkurat sette med på berg kanten og vente på å få til et bedre bilde. Så det ble et i farta. Bare for å vise at jeg så den. Endelig.

Tror nå dette er en eller annen form for spove. Kan ta feil. Men er samme lyden som jeg har hørt før. Men det var heller ikke denne som var aller best i dag.

Det var nemlig di som kommer nå. For jeg fikk øye på fire spennende karer som jeg har ventet på lenge.

Nemlig tjelden. Fantastisk. Jeg ble så glad. Men samtidig så måtte jeg være så alt for snar med å ta bilde. For det regnet sånn. Så jeg fikk ikke til di beste bildene av dem. Men di er her. Di er her !!!

Men nå regnet det så ille. At jeg bare måtte skynde meg tilbake til bilen. Enda jeg ikke hadde noe lyst til det. Hadde jeg nå bare tatt på meg regnklærne som jeg hadde tenkt i morges. Så hadde jeg ikke trengt å stresse sånn. Men været var jo bra.

Jeg kunne vel ha vert våt før jeg kom frem til bilen. Da mener jeg sånn skikkelig gjennom våt. Jeg var ikke redd for å bli våt. Men jeg var redd for at kameraet skulle bli ødelagt. For jeg hadde ikke med en pose eller noe jeg kunne pakke det inn i. La oss si at det var bra at jeg ikke skulle gå lengre da jeg kom frem. For nå holdt ikke di lagene med klær vannet ute lengre. Jeg berget kameraet akkurat. Neste gang skal jeg ha med meg ting for all slags vær.

Men jeg er fornøyd med dagen allikevel.

11 kommentarer
  1. Wow, for noen blinkskudd du fikk foreviget! Du er flink til å ta bilder. Observant 😉
   Hva slags kamera har du?
   Jeg har forresten aldri sett hegre eller spove i virkeligheten. Artig nebb på sistnevnte 😀
   Godt du fikk berget kameraet 😉

  2. dere har virkelig fått vårtegna nå ja, jeg har tenkt på tjelden men ikke sett den ennå,spoven var kjempefin,er en småspove eller storspove,er stort sett størrelsen og lengden på nebbet som skiller disse to :=) skikkelig fine bilder,jeg passer store barnebarn denne uken ,så det blir ikke noe særlig bilder på meg denne uken,får ta det igjen til helgen :=)

  3. Åååå det er jo skikkelig vår hos deg <3 hos meg er det dessverre fortsatt masse snø. Heldigvis smelter det sakte men sikkert 🙂 ønsker deg en flott uke. Klem

  4. For noen fine bilder! 🙂 Hadde følt det som en særdeles vellykka tur jeg, om jeg hadde fått et slikt bilde av en hegre. Eller en eller annen slags fugl for den saks skyld. Men det er jo litt verre når en kommer drassende med en diger hund.

  5. Jeg blir målløs❤️Og jeg følger deg på insta nå (orkidedatter) og jeg ble blåst av banen av alle bildene dine, det er helt rått og du er helt rå❤️
   Klem, og klem for at akkurat du gir meg lysglimt i hverdagen❤️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg