Endelig fikk jeg ønsket mitt oppfylt

Jeg satt nå her helt i min egen verden. Eller jeg må vel kanskje innrømme det at jeg egentlig sov. Kroppen trenger hvile innimellom, ikke sant. Men nok om det. Av en eller annen merkelig grunn så brå våknet jeg. Og denne gangen kunne jeg ikke skylde på at det var en av ungene som vekte meg.

Jeg pleier ofte å sitte å se ut av vinduet. Bare sitte der å nyte synes av disse små fuglene. Og jeg har veldig ofte ønsket at jeg skulle få besøk av et søtt lite ekorn. Har jo fått snapper og sett bilder av disse søte små jevnt i det siste. Og jeg har neste blitt små sjalu, altså bare nesten for di er jo så skjønne.

Jeg har hatt ut alt mulig som jeg vet at disse dyrene er glade i, altså mat messig. Men det har ikke vert en eneste en å sett her. Helt til nå i dag. Det var bare tilfeldig at jeg våknet og så ut akkurat da. Og der satt den. Den nydelige lille søtnosen. Skal si jeg våknet. Skynde meg inn på kjøkkenet og hentet kameraet. Endelig fikk jeg bildene som jeg hadde ønsket meg så lenge. Jeg fikk komme så nærme det at jeg nesten kunne stryke den. Den bare så på meg og fortsatte å spise. Jeg fylte til og med på mer mat, og enda så satt det bare der å så på. Kjeftet litt gjorde den. Men den løp ikke sin vei.

Nå håper jeg bare at den kommer tilbake flere ganger og at pusen min ikke får tak i den.

Natur overnatting 2

Det beste med å sove ute i naturen. Det må nok være det å kunne dele opplevelsen med venner. Vet ikke om denne helgen hadde blitt like fin uten di jeg hadde med meg. Kanskje vert godt å være alene. Men det er nå enda koseligere og morsommere å gjøre sånt sammen med noen andre.

Jeg likte aller best at vi klarte å dra med oss to ungdommer på denne utflukten. Og bare det at di sier at di gjerne vil være med flere ganger gjorde det enda bedre. Da føler man virkelig at man har gjort noe rett. Nå er jo jeg og min venninne to halv gale mennesker. Så var sikkert derfor di likte turen så godt som di gjorde disse ungdommene. For vi finner jaggu på mye rart. Klarer å gjøre dem små flau inni mellom også. Men sånn innerst inne så tror jeg egentlig at di liker det. Di hang nå sammen med oss hele tiden. Di stakk ikke av.

Jeg tar meg i det å alt sitte å planlegge neste tur. Kunne gjerne ha tenkt meg å dratt nå. Men må nok vente til fin været kommer tilbake igjen. Ikke helgen som kommer, men helgen etter….. da tror jeg at jeg må finne meg en ny plass og dra til. Kanskje klarer jeg å dra med meg noen flere. Det hadde nå vert koselig det.

Den fineste og den mest fantastiske gjengen å ha med på tur. Og her har jeg dobbelt opp av dem.

Morsomt når man faktisk får lov til å ta bilder av ungdommen. Og jeg spurte om jeg fikk lov til å legge ut bildene av dem. Min venninnes gutt dette.

Synes ikke plassen vi fant oss var så ille å se til.

Naturovernatting 1

Må nok ta denne natur opplevelsen i flere puljer noen dager fremover. For det ble da ikke mindre enn nesten tre hundre bilder på mindre enn et døgn. Selvfølgelig så er ikke alle bildene noe jeg kommer til å ta vare på. Men det er ble nok til at jeg ikke kan vise frem alt på en gang.

Kan jo starte med noen etter solnedgangs bilder. For det var jo da himmelen rett og slett ble helt utrolig nydelig. Vi var jo så heldige at det var litt skyer på himmelen, og det gjør jo bare at man får et fantastisk farge spill. Og når man i tillegg har noen vannpytter, sjø og blitz til så er det utrolig hvor ivrige man blir. Og hvor masse morsomme bilder man får. Det føltes innimellom som om at man var på en annen planet. Men du og du som vi koste oss. Lo og jabbet i et. Sikker på at en eller annen måtte høre oss.

Varm føn vind hele dagen. Og det ble ikke kaldere før lenge etter at solen har gått ned. Og det at man ikke trengte å stresse hjem etter at solen hadde gått ned, ja det gjorde kvelden enda bedre. Vi hadde jo tross alt sengen med oss. Så vi kunne sitte nede ved sjøkanten så lenge vi ville. Så her kommer del en i bilder.

God morgen

En natt ute i naturen anbefales så absolutt. Ikke noe problem å sove i en hengekøye. Kanskje litt kaldt en liten stund i løpet av natta. Men det gikk over. Så greit å ha en litt tykk sovepose eller masse klær.

En helt magisk dag og natt har vi hatt. Hilde mor hadde dratt med seg en pressening som vi kunne bruke til å sitte på. Og det var så absolutt super smart. Dro med oss sove posene på kvelden. Og ble sittende og snakke til langt på natt. Natt fotografering fikk vi også testet. Så nå kan vi det også.

Min datter og sønnen til min venninne har altså kost seg sånn. Og di vil mer en gjerne bli med på dette igjen. Så da vil jeg kalle dette suksess.

En ting som jeg bare må huske på til neste gang. Ha med kort.

Ingenting er som å våkne til en sånn dag som dette.

Den som sover, synder ikke. Barna er ikke våknet enda.

 

Heeeeelt fantastisk

Ja det er det virkelig i kveld. Som vi koser oss ute i skogen.

Vi kranglet en stund med hengekøyene før vi fikk det som vi ville. Men når vi nå først fikk opp alt. Så var det bare å hive seg rundt å utforske området som vi har valgt for overnattingen.

Når har vi gått opp ned langs sjøkanten og sjekket hver eneste krok. Spist pølse med brød i solnedgangen. Og tatt en masse bilder. Som helt sikkert må vises litt etter vert. For det er mange.

Nå sitter vi her å spiser godter, drikker brus og bare prater og koser oss.

Vi parkerte leiren på en plass der ei gåse mor har lagt sine egg. Vi kjenner at vi er litt bekymret for det. Håper bare hun kommer tilbake i løpet av natta. Vi får krysse fingrene for det.

Får vise dere litt mobil bilder frem til jeg kommer hjem igjen i morgen.

Gleder meg sånn

Aldri har jeg vel vert mer klar til å komme meg avgårde. Store tur sekker er pakket. Alt som trengs til overnattingen ute tror jeg er med. Tror jeg er med…… Det som ikke er med, det er ikke med.

Nå er det bare det kjedeligste igjen. Nemlig å vente på at klokken skal bli der. Men den går nå sakte som vanlig den, spesielt når man gleder seg til noe.

Som dere ser så skal vi virkelig kose oss. Har helt sikkert med meg alt for mye. Men bedre med for mye enn for lite.

Lys må vi jo også ha. Det blir tross alt ganske mørkt ute til kvelds enda. Nå kom jeg på at jeg må finne frem hodelykten.

Så og si klare. Klarer nesten ikke å vente lengre.

Klarer nesten ikke å vente

Ja i morgen/i dag er endelig dagen der. Klokken er jo tross alt over tolv, Nå skal jeg virkelig bli et skikkelig frilufts menneske. Første natt i hengekøyer skal prøves ut. Og ingenting er vel bedre enn å ha med sin beste venninne, hennes sønn, og min datter på den første prøve turen.

Tur sekken ble pakket tidlig i dag, for så mye gleder vi oss til dette. Har nok pakket alt for mye. Og helt sikkert glemt det som var viktigst å ta med. Men man lærer vel etter vert. Så lenge man har med varme klær, mat, hengekøye og sovepose. Så skal ikke jeg klage. Bare å krysse fingrene for at været holder seg som dette i morgen også. Skikkelig drømme vær for tiden.

Det har vert noen turer i det siste. Det nytter liksom ikke å sitte inne å henge når det har vert sånn som nå. Sommer i april. Ikke vert år at man er så heldige som dette. Så det må virkelig nytes.

Har nå blitt en hel masse bilder di siste dagene. Så må vel begynne å vise frem litt.

Disse rådyrene ser nesten litt pjuskete ut for tiden. Men er nok bare vinter pelsen som skal bort.

Denne elgen var så og si på besøk i hagen vår i går kveld. Den var skremmende stor. Så jeg sto med ryggen til og tok bilde. I tilfelle jeg måtte sette til å løpe.

Han hadde med seg en kompis eller kanskje det er ei venninne. Så det gjorde ikke at jeg følte mer kjempe trygg der jeg sto.

Skulle på solnedgang jakt da denne ble oppdaget. Trodde det var ei kråke. Så er bare tilfeldig at man plutselig oppdaget at det var en horrhane jeg så. Eller må vel si at det var min datter som oppdaget det først, at det var noe helt annet enn en kråke. Er veldig glad for at hun gjorde meg oppmerksom på det. Og enda lykkeligere for at det ble et bilde av den.

Fineste utsikten

Nå har jeg altså gått på turer mange ganger. På den ene fjell toppen etter den andre. Og jeg har hele tiden tenkt, at finere utsikt enn dette skal man lete lenge etter. Det er jo bra herlig å bare sitte der å se utover det uendelige landskapet, om det nå er midt på lyse dagen eller om det er en solnedgangs kveld.

Men etter den fine turen sammen med min datter i båt. Så tror jeg nok at jeg må si det at det er nesten finere på sjøen enn på fjellet. Går bare å håper på en skikkelig stille sjø dag igjen. Det var bare så fint denne dagen som vi var ute. Når alle fjell speilet seg i vannet.

Det skal sies at jeg ikke blir med på båt tur hvis det er for mye bølger. Så glad er jeg ikke i båt livet enda. Men kanskje jeg blir det før høsten kommer.

Nei jeg får vise dere noen av bildene vi tok av landskapet den dagen. Så får dere ha en fin dag så lenge. Vi skal hive på oss fillene og ta oss en søndags tur igjen. Kanskje finner man noe spennende i dag også.

Hun tok meg med på en fantastisk tur

Det merkes at ungene begynne å bli store. Som vi koste oss i går. Jeg kjenner at det bare blir morsommere og morsommere å finne på ting sammen med dem. Ja når di nå orker å være med.

Jentungen tror jeg har fått litt av den samme interessen som meg. Noe som betyr at hun gjerne er med på en gåtur når jeg spør henne. Vi var på en fin gåtur i går og ble sittende en stund for å se etter ørne mor oppi fjellet. Hun var der hun. Men det var noe som fristet litt mer for meg og jentungen. Nemlig havet.

Det var så utrolig nydelig i går kveld. Blikk stille sjø og solskinn. Så jentungen var å spurte sin pappa om vi kunne få låne båten. Og det fikk vi. Jeg kjører ikke. Men det gjør hun. Og hun er super flink. Måtte beundre henne flere ganger, der hun styrte båten med vante hender. Herlighet så stor hun begynner å bli. Hele hun lyste av glede når vi var på sjøen.

Og hun var enda gladere for at hun kunne glede meg. Jeg ble jo som en liten jentunge på turen. For hun fant da både ørn, ærfugl og andre ender som mammaen kunne ta bilder av. Og gjett om vi koste oss. Jeg er nær ørnen oppå fjellet til tider. Men det kan ikke måle seg med hva man får til i en båt. Helt utrolig sier jeg bare. Og den utsikten man får fra båt. Bare sjekk bildene vi fikk på turen, så skjønner dere hva jeg mener.

Håper bare vi får til en tur i dag også jeg. Bare så synd at lille gutt ikke er noe særlig glad i båt.

Bare elsker det

 

Man får ikke nok, altså jeg får ikke nok. Kjenner at jeg aldri blir lei. Jeg kan ta bilder hele dagen. Bare jeg finner noe spennende å ta bilder av. Det er bare et lite problem. Hvor skal man gjøre av bildene ?

Når man tar bort i mot to hundre bilder hver eneste dag. Så blir det fort fult på pcen. Jeg prøver å plukke ut bilder som jeg helt sikkert ikke kommer til å bruke. Men det er da ikke mange jeg ikke liker. Di fleste blir da tatt vare på. Så da sier det seg selv, at det fylles fort.

Jeg satt her nesten en hel dag, en av di siste regnværs dagene. Og bare slettet og slettet. Men enda så er det masse igjen. Må finne meg en større pc tror jeg. Eller kanskje kjøpe meg et nytt lager med minne penner. Ellers så må jeg kanskje slutte å ta bilder…..

Nei det går ikke. Det er alt for morsomt å holde på med dette. Jeg rett og slett elsker det.

Min datter kan ikke fatte og begripe, at jeg orker å sitte i to timer på et fjell. Bare for å vente på ørnene. Vi prøvde nemlig det i dag. Det var vist absolutt ikke noe for henne. Men hun skal ha for at hun prøvde.

Men men… nok om det, må vel vise litt mer av det jeg har tatt bilder av i det siste.