Nydelig dag

 

Kanskje ikke til å begynne med. For i dag var det endelig så pass vind stille at stor bålet kunne tennes. Og sånn som det så ut i kjelleren etter den siste oppussingen, så kan vi nok si at det var veldig nødvendig. Vi fikk endelig bort alt søplet. Det gjorde seg. Nå er det plass for levende vesen nedi der også. Neida, det var kanskje ikke så ille.

Men før vi startet med dette. Så hadde vi et koselig morgen besøk i hagen. Måtte lure meg ut sånn at jeg fikk meg noen fine bilder av denne rådyr bukken. En skikkelig kjekk kar. Elsker når dagen starter som dette. Han lot meg faktisk få komme veldig nærme også. Så lenge jeg var rolig i bevegelsene. La oss si at det ikke var lurt å nyse. Det var vist skummelt. Da løp han fort av sted.

Var ikke så verst han der, ikke sant ? Men jeg kunne jo ikke sitte der hele dagen. Bare å hive seg i ryddingen. Vi fikk nå heldigvis gjort masse.

Og i mellom slagene så måtte man jo være mamma også. Hadde en som skulle i bursdag. Da måtte mor være sjåfør. Men det er greit det. Da får man jo kjørt seg en tur, og sett noe annet en bare skogen her hjemme. Vi kjørte forbi sjøen, og da var det så klart bare å stoppe. Jeg kan ikke bare dra forbi uten å virkelig se litt. Måser kan jo være litt artige å ta bilder av. Di er faktisk litt fine også. Når man bare tar seg litt tid til å faktisk se på dem.

Alt i alt. Så har vi vert ute store deler av dagen i dag. Herlig. Er så godt når man endelig kan begynne å rydde litt i hagen, og få litt orden på ting. Nå koser vi oss bare med film og masse godt i skåla. En skikkelig fin lørdags kveld. Håper dere også har en fin lørdags kveld.

Det er ikke så lett

Dette skriver jeg vel mest til dere bloggere der ute. Mest til dem som er innom meg. Det er så utrolig koselig å se at det er så pass mange som er innom meg hver dag og leser, og det er også veldig koselig å få kommentarer.

Kjenner jeg får sånn dårlig samvittighet. Mest for at jeg er så treg til å svare dere. Å så prøver jeg å innom dere igjen. Altså jeg lese deres blogger, så og si hver dag. Men jeg rekker da ikke å legge igjen en liten kommentar til alle. Så det ender ofte med et hjerte på bloglovin. Men jeg er nå innom i vertfall. Det skal dere vite. Jeg kommenterer hvis jeg føler at det er veldig viktig og gjøre det.

Det er så mange flotte bloggere der ute. Utrolig koselig å innom for å lese hos andre. Bare så synd at dette med å kommentere har blitt så tungvint.

Å så er det jo det, at det er stort sett på kveldene man får til å sette seg ned. Men da er jo denne kroppen utslitt og ødelagt. Da tar det som oftest ikke lange tiden før man sovner. Prøvde å innom mange av dere i går kveld. Men øyenlokka ville ikke samarbeide. Men noe tror jeg at jeg fikk med meg.

Så derfor må jeg si beklager for at jeg er så treg. Treg til både å lese og kommentere. Og så må jeg si tusen, tusen hjertelig takk for at dere er innom meg. Det setter jeg veldig pris på. Dere er så utrolig koselig alle sammen. Stor klem til dere alle.

Jeg er så klar

Ja nå kan jeg nesten ikke vente lengre. Hvor blir det av våren og varmen. Jeg er så lei av disse hvite flakene og den sure og kalde vinden. Jeg har jo fått noe i posten, som bare venter på å bli brukt.

Denne jenta er nemlig klar for å oppleve naturen på en helt ny og spennende måte. Nå skal jeg virkelig bli villmarkens jente. Jeg har nemlig fått tak i hengekøya. Altså ei skikkelig hengekøye, med myggnetting og greier. Til og med ungene ble helt i ekstase. Har sagt at di skal få være med di også. Men tror det blir en og en i gangen, sånn til å begynne med. Tror det kan bli vanskelig nok å ta med bare meg selv på tur di første gangene. Ikke minst å huske på alt som må være med.

Jeg får sånn gode minner av dette. Mest gode minner fra den tiden vi var på turer med min pappa. Håper virkelig at jeg klarer å bringe sånne gode følelser og minner videre til ungene.

Så nå lengter jeg bare enda mer til disse varme vår dagene. Kan jo så klart sove ute om vinteren også. Det er bare at jeg fryser jo konstant. Så tror dette må testes i litt mildere temperaturer først.

Jeg har drømt om dette i over et år nå. Så nå er det bare å planlegge og gjennomføre.

Var da litt nørkt på kjøkkenet mitt. Men måtte jo prøve å henge den opp.

Så nå får tiden bare vise om dette er noe for meg. Jeg tror og håper det. For når jeg først er på tur, så er tiden så alt for kort. Kanskje blir det bedre nå. Vi får vente og se.

Nok inne dager

Nå har jeg kjent på det noen dager, at jeg har vert nok hjemme. Det har så klart vert litt nødvendig. Sånn er det jo når man pusser opp. Men nå trenger jeg virkelig litt luft under vingene. Så jeg spurte han som er her og hjelper oss med soverommet. Om vi kanskje kunne vente med det siste til etter helgen. Det var heldigvis greit.

Det var jo ekstra fristende å ta en lufte tur i morgen, når ei venninne sendte meg en melding og spurte om jeg ville være med henne. Sliten er man, men det gjør da bestandig godt med litt frisk luft. Og slappe av kan man gjøre resten av helgen tenker jeg. Det var veldig koselig at hun spurte. Så da håper jeg at vinden roer seg litt til i morgen. For her blåser det ille akkurat nå. Strømløst har det også vert. Bare det blir oppholds i morgen så er jeg fornøyd.

Å morgen hadde vi tenkt å prøve oss på ei løype som det er lenge siden jeg har gått. Bare håpe at kondisen min klarer oppover bakkene. Jeg er da vant til bare flat mark for tiden.

 

Oppussing dag 6

Da er endelig denne dagen ferdig også. Nå må jeg nok si, at jeg er glad vi straks er ferdig. Heldigvis så går det mye fortere å pusse opp et soverom, i forholdt til et kjøkken. Men man blir da sliten uansett, merkelig nok.

Vi fikk nå satt inn døra og gjort ferdig den. Etter mye om og men. La oss si at det ikke var noen enkel sak å få den bein. Men det ble til slutt. Og gulvet, ja der måtte vi vikelig bruke hodet. For det var hele 3 cm. skjevt i det ene hjørnet. Men med to kloke hoder. Så fant vi løsningen for å få det også bein. Utrolig hva man kan bruke panel plater til.

Men nå er altså nytt gulv også lagt. Så nå er vi så og si ferdig. Mangler bare bitte litt lister og strøm. Så er vi i mål. Jeg monterte opp senga til guttungen i dag. Så han får faktisk sove på sitt eget rom alt i natt. Jeg kan love dere at det var en som var glad.

Endelig kom dem

Jeg er altså like spent hver eneste gang. Nå har jeg gått å trippet og ventet, ventet på den medingen om at det har kommet pakke i posten. Jeg har nemlig bestilt to lerrets bilder. Av bilder som jeg har tatt.

Må innrømme at man er like nervøs hver gang. For om det blir uklart eller ikke. Men disse ble heldigvis ikke det.

Tenkte jeg skulle prøve på å få solgt litt bilder. Det er jo en av drømmene mine å få til det. Men det er ikke så enkelt å få til. Litt vanskelig å sette pris på det man har lyst til å selge. Man er jo redd for å ta for mye hvis dere skjønner.

Men så er det nå det. At man legger da egentlig mye jobb i det. Det er ikke bare å ta et bilde, å så er man liksom ferdig med det. Det er nok mer enn som så. Det ligger utrolig mye jobb bak et bilde.

Så her har vi to som jeg tenkte jeg skulle prøve å få solgt.

Dette første er i str. 80×60. Pris 1200 ,- Bitte litt ekstra hvis det skal sendes.

Dette andre er i str. 40×60. Pris 800,- litt mer hvis det må sendes.

Man må jo starte en plass. Tar i mot ris og ros. Det kan jo være at det er noe som kan gjøres bedre. Og jeg tar gjerne i mot tips.

 

Oppussing dag 5

I dag var vi i gang alt før klokken 08.00. Enda det ble hjemme dag på lillegutt, og mor selv ikke er 100 % frisk. Bedre å komme i gang tidlig. Så blir man tidligere ferdig også.

Vi hev oss i gang med taket. Og før klokken var 09.00. Så var alt det nye taket på plass. Og hvor mange ganger man har gått opp og ned den trappen. Ja det har jeg ikke tall på. Blir jo litt ekstra opp og ned turer, når lillegutt trenger litt hjelp innimellom. Så man har da fått trimmen i dag.

Men nå er altså taket ferdig. Og vinduet er ferdig foret og listet. Så nå er det faktisk bare døren og gulvet igjen. En ting skal være sikkert. Dette blir virkelig kjempe fint.

Nå ligger jeg og mini på sofaen å er skikkelig sløve. Orket ikke mer i dag. Jeg måtte bare si stopp. Sånn er det bare.  Skal kun opp av sofaen for å lage pasta salat. Mer enn det blir ikke gjort i dag. Men i morgen blir vi ferdige.

Ser syk ut han der. Ikke sant. Er vel heller mamma syk. Altså liker best å være hjemme. Mammaen selv fryser. Som vanlig.

Nå må det bli bedre snart

Nå er jeg altså så ekstremt lei av dette av og på været. Gleder meg så innmari til at solen finner ut at den skal vise seg frem igjen. Altså det passer jo for så vidt bra at været er som det er, nå som vi driver og pusser opp. Jeg kommer meg jo ikke ut akkurat nå uansett.

Men jeg savner nå å ha den lille stunden ute. Om det nå så er bare for å sitte en liten stund på altanen. Men det har da ikke vert vær til det heller i det siste. Bløt snø og vind er ikke akkurat noe særlig koselig.

Tror det er et lite håp om at det skulle bli bedre til neste uke. Har hørt noen små rykter om det. Og det passer jo utmerket. For da er vi også ferdig med rommet. Håper jeg. Savner di koselige turene med venninna mi. Krysser fingrene for at vi begge er i form til uken, og får til å treffes igjen. Fryktelig lenge siden sist nå. Og det er noe med det. Man savner di stundene der.

Har nå heldigvis en del bilder jeg kan vise frem fra arkivet, bare etter di siste fine dagene vi hadde. Får jo aldri vist frem alle bildene man tar på en tur. For det blir da fort et par hundre bilder. Og alle kan da ikke legges ut i et innlegg. Kjekt å ha noe liggende til at man eventuelt får sånne dager som dette, med dårlig vær, eller om man har andre gjøremål som må gjøres.

Oppussing dag 4

Det ble da ikke noe lat mans dag i dag heller. Sår hals og hodepine, fikk være sår hals og hodepine. Bare å kjøre på.

Startet dagen med å kjøre til stjern. Altså byggvare butikken. For å få i resten som vi trengte. Brukte jo en evighet på det da. Det vil si to hele timer gikk bort der. Bare på å lete etter det vi trengte. Men, men sånn er det. Det må jo til. Ellers hadde vi jo ikke kommet noen vei i dag.

Da vi kom hit igjen, var det bare å hive seg rundt. Vegger skulle opp. Og vegger er nå ferdig. Alle sammen. Og det blir helt fantastisk fint. Nesten så jeg er lit små sjalu faktisk. Nytt og lekkert blir det. Men det er jo det som er meningen. Må bare håpe at vi får gjort dette med alle rom til slutt. Bare spare litt først.

Må vel vise frem det som er gjort i dag også. To dager til nå. Så regner jeg med at vi er ferdige.

Oppussing dag 3

Joda i dag gikk det ikke å ligge på lat siden lengre. Pusser man opp, så pusser man opp. Hadde det vert opp til bare meg å bestemme i dag, så hadde nok sengen vert min beste venn.

Men det var bare å finne frem stå på viljen. For her er vi ikke ferdig, før vi er ferdig.

Fikk da rettet opp taket, etter isolert ytter veggen, revet ut to dører med karmer. Det ene dør hullet ble gjort klart sånn at det ikke lengre blir dør hull der. Kun en fin vegg. Tja det var vel det. Men var da mye jobb med det lille som ble gjort i dag også.

Så i morgen tror jeg vi skal klare å få på vegger og tak. Eller må vi gjøre ferdig karmene på vinduet først. Nå ble jeg faktisk usikker. Da er det ikke mye igjen etter det. Men noe blir da ferdig i morgen uansett. Rommet har i vertfall blitt varmt nå. Det er ikke kalde og åpne hull i ytter veggen lengre. Så jeg er da fornøyd med det som har blitt gjort.

Nå sitter jeg her på krakken på rommet og bare nyter bitte litt stillhet. Før man skal på fotball trening med jentungen.

Det blir, det blir sakte men sikkert.