Flyttet nå hit

Ja her er nå min nye adresse for den som vil følge meg på den nye plassen.

Kjenner jeg trenger litt øvelse før at dette blir greit. Men nå kjører jeg på. Orker rett og slett ikke å vente lengre. Så får det gå som det går tenker jeg. Håper dere som følger meg vil komme dit å følge meg videre. Det setter jeg virkelig pris på.

Og får jeg det nå ikke til der. Så blir det ganske enkelt stopp. Men er så mye hjelpsomme mennesker her. Så det skal vel gå seg til tenker jeg.

Bare et problem. Jeg får ikke inn dette nye på bloglovin. Noen som kanskje vet hva jeg må gjøre. Får bare den gamle opp der.

Men nok om det. Dere må ha en fin lørdags kveld og tusen takk til dere som er så snill å hjelper meg.

Valget er ikke enkelt

Nei det skal sannelig ikke være enkelt. Jeg har jo lyst til å drive med bloggingen. Synes det er koselig å holde på med dette. Men så er det jo den usikkerheten med hvordan det blir med ting fremover. Vi som ikke er flyttet over til det nye systemet, går bare her på vent.

Så jeg tenkte jo at jeg skulle være så smart at jeg skulle prøve meg på en ny bloggplattform. Men…. Jeg prøvde meg på wordpress. Ikke noe problem det altså. Det var jo for så vidt greit å lage innlegg der. Egentlig ganske lett. Men jeg sliter da med å finne folk jeg vil følge. Det var veldig knotete sånn sett. Så der kjente jeg at jeg bare ble irritert. Så nå er jeg jo tilbake her. 

Hva skal man gjøre tenker jeg. Hvor er det beste å starte ny blogg ? Må vel kanskje prøve litt mer. Bare for å se om man finner ut av dette. Kanskje finnes det noen der ute som har noen andre fine anbefalinger ?

Ja Ja tenke tenke tenke….. må vel bare tenke enda litt mer. Får vise dere noen få bilder igjen da oppi disse frustrasjons tider. Må håpe det ordner seg til slutt for snille piker.

Ikke mye til vinter enda. Men vakkert allikevel. 

Så herlig når solen prøver å komme seg frem. 

Elsker gamle bygninger. Skal lure på hvor mye historie det er bak dette bygget.

Enda finere når det gjenspeiler seg i vannet.

#bilde #bildet #bildene #bilder #foto #fotografi #fotografiet #fotografiene #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #natur #naturen #naturfoto #naturfotograf #blogg #blogger #bloggerne #bloggeren

Vinterlandskap

Da kommer det et innlegg til i forbindelse med Frodiths  vinter-foto-utfordring. Der kan lese om den utfordringen HER

Synes dette virkelig var en super ide. For det finnes kanskje noen der ute, som sliter med å komme på noe å eventuelt skrive om. Å så får man også muligheten til å være litt kreativ og sist men ikke minst, man får sett igjennom bilder. Noe jeg virkelig elsker. Må jo finne noe som man mener passer til ordet man velger. Har sett mange kreative og fine innlegg fra andre bloggere alt. Synes nesten det er det morsomste med dette. Ja å se hva andre gjør. Takk frodith, du er så flink til å komme på noe morsomt man kan gjøre her i denne blogg verden. 

Må vel sette i gang jeg da se hva jeg finner. Det skal sies at vi ikke har mye til vinter her nå. Så det må dykkes i arkivet for å få til noe spennende. 

Litt vinterlandskap ble det da. 

#bilde #bildet #bilden #bilder #bildene #foto #fotografi #fotografiet #natur #naturen #naturfoto #naturfotograf #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #blogg #blogger #bloggeren #bloggerne 

 

 

Ruskevær og bølger

Ingenting slår den fantastiske følelsen når man står ved havkanten på en skikkelig stormfull dag. Vinden river og rusker i deg. Man blir frisk og rød i kinnene.

Så fremst det ikke regner. Så går jeg meg gjerne en tur selv om vinden stormer på sitt verste. Det er så spennende å virkelig få oppleve naturens krefter. Se hvordan bølgene herjer opp i mot berg kanten. Og langt ut i havet, er di nesten så store som hus, Og hvite som snø. Di ser myke ut på avstand. Men det er nok mer krefter i bølgene enn man tror. 

Det er både spennende og morsomt å prøve å få til fine bilder av dem. Man risikerer faktisk å bli våte hvis man er for nysgjerrige og nærgående. Det trenger så absolutt ikke å være koselig på denne tiden av året. Er både utrivelig og kaldt.

Har vert skikkelig blåster her. Men det er jo typisk da, at det verste av det er midt på natten. Den tiden av døgnet der man ser minst mulig. Det klør jo i fingrene etter å komme seg ut for å oppleve. Men når den lyse morgenen kommer. Så er stormen stort sett ferdig herjet.

Nå venter vi bare på snøen som skulle komme. Ungene gleder seg til det. Men ikke mor selv. Jeg vil ikke ha mer vinter nå. Men slipper vel neppe unna. Krysse fingrene for litt kulde. Sånn at det blir is på vannet og man kan gå på skøyter. Da skal jeg ikke klage. 

Lurer på om jeg skal snike meg på altanen å ta bilder av små fugler i mellom regn/snø skurene. Kjedelig å bare sitte her. Selv om det gjør litt godt også. 

Jeg får vise frem noen få bølge bilder til jeg finner noe annet spennende å vise frem. Ha en fin fredag alle sammen.

 

#bilde #bilder #bildet #bildene #foto #fotografi #natur #naturfoto #naturfotograf #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #blogg #blogger #bloggerne #bloggeren #linesøya #bølger #hav

Frost

Jeg hiver meg med på utfordringen som frodith har laget. En Vinter-foto-utfordring. Dere kan lese om den HER. Dette er jo kjempe morsomt. Bare et pitte lite problem. Det har da ikke vert mye til vinter her. Men jeg skal bli med, på det jeg får til å være med på.

Da begynte jeg med frost. For det har vi faktisk hatt litt av. Vi kunne begynne hvor som helst på listen.

Da kommer det noen bilder av frost.

Dette er faktisk en av skruene som er på en kabel trommel, som jeg har på altanen. Det ser ut som en frost sopp. Syntes den var så fin.

Og her er noen frost roser på noen gress strå. Man ser vist nok ganske morsom ut, når man ligger på alle fire og tar bilder av sånt. Men det har da ikke noe å si. Så fremst man får fine bilder.

Disse frost rosene var å finne på gilendret på altanen. Grunnen til at di ble litt blå. Var for at det var blått lys bak disse. Syntes fargen ble så fin.

#bilde #bildet #bildene #bildene #foto #fotografi #natur #naturfoto #naturfotograf #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #blogg #blogger #bloggerne #bloggeren

Rene torturen

Jeg har aldri vert den som liker å gå til tannlegen. Mildt sagt egentlig. For det første så er det dyrt. Og når det ikke er en vanlig tann sjekk. Ja da vet man at det er noe som kan gjøre litt vondt, som skal gjøres.

Jeg er “heldigvis” så “heldig” at jeg får påminnelse til sånt som jeg skal på. Sånt som tannleger, leger, sykehus timer. Veldig kjekt til ei som har en veldig dårlig husk.

Men ulempen med dårlig husk. Er at jeg faktisk ikke klarte å komme på, hva som skulle gjøres i dag. Men jeg fikk da vite det. Det skulle jo trekkes ei tann ! Ene ulempen etter slankeoperasjonen. Er at jeg har blitt fryktelig plaget med tenner. Dessverre…..

Kjenner jeg liker tannlegen jeg har. Han er flink til å forklare hva han skal gjøre. Noe som gjør at man føler seg tryggere. Da tenker jeg spesielt på mennesker som har skikkelig tannlege skrekk. Han her tror jeg får bort den verste skrekken hos di fleste. Han er veldig flink.

Møtte en utrivelig tannlege i byen en gang. Ja den typen som bare slenger deg i stolen. Stapper innpå bedøvelse. Og kjører på, uten å si noe. Etter det så fikk jeg skikkelig skrekken i meg. Noen er bare ikke flinke.

Men den lyden når di begynner å bryte på denne tanna……… (får skikkelig frysninger bare jeg tenker på det) Det kjennes da ut som di river ut hele kjeften. Å så blir man da så gåen i kjeften. Klarer ikke gape over skjeen med litt suppe en gang.

Heldigvis så gikk det fort denne gangen. Selv om det ikke føltes sånn. En time i tannlege stolen er bedre enn tre timer, som det ble sist. Men billig ble det ikke uansett. Fatter ikke at det ikke kan bli en sånn løsning som når man er hos legen. Ja at man betaler bare en egenandel.

Ja ja nok om det. Kjenner at jeg faktisk blir litt små irritert av akkurat det.

Men nok om det nå skal jeg og gommene prøve å få i oss litt mat. Ikke enkelt når kjeften er rasert. Men blir da så bra til slutt.

Får finne frem litt mer bilder i stede. Blir så mye blidere igjen da.

Måtte jo teste objektivet i går. Altså prøve å ta bilde av ting, som var veldig langt unna. Da var disse hvite fjellene langt utti havet utrolig fine. Imponerer meg litt må jeg si. Å se hvor klare bilder det blir enda så langt unna det er.

Å så er jeg utrolig glad i gamle bygg. Jo mer falle ferdig, jo bedre er det. Og så ble det litt spesielt at jeg fikk med meg huset på holmen bak også.

Og disse hyttene viste seg også fra sin beste side. Likte så godt fjellet i bakgrunnen.

Enda et bilde av di samme hyttene. Bare at jeg står enda lengre unna. Elsker dette objektivet her. Mulighetene er så store. Gleder meg bare til å ut igjen. Må bare hente inn litt energi først. Og så klart vente på finere vær.

#bilde #bildet #bildene #bilder #foto #fotografi #natur #naturfoto #naturfotograf #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #blogg #blogger #bloggerne #bloggeren

Helt tom

Tror jeg brukte alt jeg hadde av krefter på turen i går. Men det var så absolutt verdt det. Nå ligger jeg i vannrett stilling på sofaen. Med en ødelagt hofte og en verkende kropp. Mulig det er værforandringen som lager litt krøll også.

Men men…. sånn er det. Er man ikke frisk, så er man ikke frisk. Bare å venne seg til det først som sist. Jeg hadde i vertfall en lykkelig dag i går. Og fikk med meg masse bilder hjem. Som jeg kan studere og kose meg med.

Ligger nå her og studerer bilder. Samtidig som tveen står å surrer på et lekkert natur program. Jeg som ikke likte å se på slike program. Er blitt helt hektet. Skal lure på hva det kan komme av.

Skulle jo ha krabbet nedover til hytten. Men så langt har jeg dessverre ikke kommet meg. Får vente til etter at man har vert hos tannlegen. Ikke at jeg ser så veldig frem til det da men. Bare å finne frem grøt og suppe her i gården. Får ikke akkurat mer tenner av å være på besøk der.

Ja ja nok om det. Finne frem litt mer bilder da kanskje.

Som sagt så startet turen vår i går, på et helt magisk vis. Med masse nydelige farger og stille sjø. Ingenting er vel bedre enn det. Og di fleste kjenner på en ekstra god følelse etter en sånn opplevelse. Blir ektra varm om hjertet.

Men når vi kom til parkeringen. Og begynte på turen. Så kom dette mot oss. Da var det ekstra greit å ha regntrekk til kameraet kjente jeg. En skikkelig haggel skur og en veldig mørk himmel. Egentlig litt stilig også dette. Alle slags vær forhold på en å samme dag.

Så snart haggle skurer og regn er dratt forbi. Så har man stille sjø og mørket tilbake. Helt utrolig hvor fort det kan skifte. Fra vind og vått. Til tørt og stille, på bare et blunk. Jeg bare elsker naturen. Blir bare mer og mer glad i den.

Hvite fjelltopper i det fjerne. Med skikkelig fine sky og skodde hatter på. Synes farge kontrastene blir så stilig.

#bilde #bildet #bildene #bilder #foto #fotografi #natur #naturfoto #naturfotograf #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #blogg #bloggeren #bloggerne #blogger #linesøya #landskap #natur

Opplevelser på høyt nivå

Hadde aldri trodd at det skulle bli en så bra dag som det ble i dag. Først den nydelige soloppgangen. Den var altså så nydelig, etter alle disse dagene med bare vått vær. Det kan leses HER, for den som ikke har gjordt det. Og har lyst.

Men så startet vi da på selve turen som vi skulle på. Turen gikk til Linesøya. Den løypa vi pleier å gå der. Er ei løype hvor man går mye ved sjøen. Noe jeg likte veldig godt i dag. Var nemlig på jakt etter alt som kan fly. Hadde liksom ikke noe å si om det bare var en måke eller kråke. Bare den kunne fly. Øver man seg, så øver man seg.

Og linesøya skuffet oss ikke i dag heller. Landskapet i seg selv var jo bare helt fantastisk. Men var rett før vi kom til øyholmen at det virkelig ble morsomt. For der var det både ørner og ender i dag.

Ørne bildene ble jeg ikke helt fornøyde med. Enda jeg hoppet som en liten unge hver gang jeg tok bilde. I ren lykke over hvor nærme jeg kan komme. Enda di er veldig langt unna.

Det var ei and som tok over hele showet. Hva navnet på den anden er. Ja det er jeg veldig usikker på. Har lett og lett på nettet. Og det eneste som dukket opp var fiskeand.

Dere kan nå få se noen bilder under her. Så kanskje det er noen der ute som kan hjelpe meg. Så lærer jeg meg navnet på denne også.

Som dere ser på det siste bildet. Så var det grått i dag også. Men vi hadde heldigvis oppholds på så og si hele turen. Rett og slett en fantastisk dag.

#bilde #bildet #bildene #bilder #foto #fotografi #natur #naturfoto #naturfotograf #blogg #blogger #bloggerne #bloggeren

Trodde vi så syner

Hadde avtalt en tur date med venninnen min Hilde i dag. Men før vi liksom startet dagen. Måtte vi til kaffe kroken å drikke en varm kakao og fylle på termosene våre.

Skal innrømme at vi var rimelig trøtte og ikke helt i form, verken jeg eller hun. Vi ble sitttende en stund for å mote oss opp litt.

Plutselig snur min venninne seg. Hun ser ut, snur seg til meg og sier (se det blir sol ) Nesten så jeg ramlet av stolen. Vi som kun har hatt nedbør i form av snø eller regn i flere uker. Ellers så har det vert skodde og grått.

Vi var snar med å røske med oss kameraene og komme oss ut. Det gikk ikke mange sekundene før vi var på kaia. Og fikk med oss tidenes soloppgang. For en fantastisk nydelig start på dagen. Våknet gjorde vi også.

Denne dagen kunne ikke bli annet enn bra, med en sånn start. Og det skal jeg si dere at jeg hadde rett i. Men nå skal dere først og fremst få se denne fine starten, i bilder.

#bilde #bilder #bildet #bildene #foto #fotografi #natur #naturfoto #naturfotograf #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #blogg #bloggerne #blggeren #blogger #soloppgang

Ny dag, nye muligheter

Våknet til en ny verden i dag. Bokstavelig talt. En hvit en sådan. Ikke en grå og våt dag, som det har vert i mange mange uker. Var ikke noe problem å få opp lille gutt i dag. Han ville helst ut å leke med en gang.

Var godt å legge seg tidlig i går. Selv om jeg ikke sovnet så tidlig som jeg håpet. Er ikke helt i hundre denne kroppen i dag heller. Men bare å gjøre det beste ut av det.

Hvis alt går etter planen. Så blir det en liten tur sammen med Hilde i dag. Kjekt å ha med seg ei som er like glad i å fotografere som meg. Da vet man at man slipper å stress gå. Vi bare suller avgårde. Tar ting med knusende ro.

Skulle egentlig vert hjemme å malt på denne hytta. Men…… ja er meldt storm og greier di neste dagene. Så jeg får gjøre det da i stede tenker jeg. Å så har man hele helga. Så ferdig det skal jeg klare å bli.

Bare å håpe at vi finner noe spennende ute i dag da. Største problemet i dag. Er vel å finne ut hva mann skal ha på beina. Støvler eller piggsko. Er myk snø som har kommet. Men regner med det er vått under snøen. For det har da ikke vert skikkelig kulde her. Får finne ut hvor vi skal gå først. Så tar man valget deretter.

Ha en fin dag da alle sammen. Snakkes senere.

#bilde #bilder #bildet #bildene #foto #fotografi #natur #naturfoto #naturfotograf #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #blogg #blogger #bloggerne #bloggeren