Da er 2019 her

Det er vert en dag, kveld og begynnelse av natt med full fart her. Nå er vi slitne alle mann. Middags gjester hadde vi også.

Så nå er vi mette, trøtte og slitne alle mann. Jogge buske og pledd er funnet frem. Må hvile hode pitte litt etter at lille gutt fant senga.

Han klarte faktisk å holde seg våken helt til nå. Han elsker raketter. Så det var ikke en sjangs om å få han til å legge seg tidlig. Selv om han holdt på å gjøre oss halv gale på slutten.

Akkurat som om at han får ekstra energi når han er trøtt. Men når alt nå var ferdig. Og vi fikk han i seng. Så tok det bare sekunder før han var borte.

Ellers så har det vert en fin nyttårsaften i år. Ikke for mye stress. Og bare kost oss.

Bare å glede seg til vanlige hverdager igjen nå. Med normal mat og lite godter.

God natt alle sammen. Og enda en gang godt nyttår. Klem.

#bilde #bilder #bildet #bildene #foto #fotografi #nyttår #nyttårsaften #blogg #bloggerne #bloggeren #blogger

Mitt år som har gått, i bilder

Har plagdes med å få i gang bloggen i dag. Mye folk som er pålogget eller dårlig nett. Hvem vet.

Men jeg slenger meg på denne jeg. Synes det var så koselig å lese andre sine blogger. Der di viser året sitt i bilder.

Året som har gått, ja det har vert både tøft og bra på mange måter. Frisk er man ikke enda. Men friskere kan man vel kanskje si. Opp og nedturer har man. Det er hele tiden det som har vert målet i dette siste året. Ja å bli bedre. Min store redning har nok vert, venner, fotografering og familie.

Uten dette så vet jeg nok ikke hvordan dette skulle gått. Men nå skal vi smile og glede oss til et nytt å bedre år. Blir ingen nyttårs forsetter fra denne jenta. For hun har nemlig tenkt å ta det nye året akkurat som det kommer.

Nemlig med knusende ro. En og annen tur og masse fotografering skal det bli. Bortsett fra det, så får vi bare vente å se på hva dette året som kommer har å gi.

Spennende blir det helt sikkert. Nå skal dere få se hvordan jeg har utviklet min fotografiske verden det siste året. Blir morsomt å se om dere ser noen forskjell.

Et av mine første solnedgangs bilder.

Et av mine siste solnegangs bilder.

Et av mine første måne bilder.

Et av mine siste måne bilder.

Et av mine første små fugel bilder.

Et av mine siste små fugel bilder.

En som var litt større enn en små fugl.

Et av mine første ørne bilder.

Et av mine siste ørne bilder.

Et av mine første elg bilder.

Et par av di siste elg bildene.

Et av di første rådyr bildene.

Et av di siste rådyr bildene.

Et av di første ekorn bildene.

Et par av di siste ekorn bildene.

GODT NYTTÅR <3

#bilder #bildet #bildene #bildet #foto #fotografi #natur #naturfoto #naturfotograf #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #blogg #bloggerne #bloggeren #bloggen.

Hva feiler blogg.no ?

Skulle skrive et innlegg via pc en min. Altså et fint nyttårs innlegg. Men denne jenta klarer da ikke å logge seg inn lengre. Noen som vet hva som skjer.

Kjente jeg ble en smule irritert her nå. Får ikke til det jeg tenkte å gjøre nå.  Krysse fingrene for at det ordner seg. Må vel bare innse at jeg må flytte meg selv. For jeg kommer vel neppe til å bli flyttet.

Eller kanskje jeg har blitt flyttet.

Di gærne har det godt sa dem

Joda jeg tviler ikke. Våknet med dundrende hodepine i morges. Og en meget inntørka munn. Men ellers i fin fin form. Små trøtt og rar har jeg vert i hele dag. Men det hører til etter en sånn kveld.

Så i dag har vi bare kost oss og tatt det helt med ro.

Jeg gjorde noe sprøtt i dag. Men jeg har spart lenge da. Bare sånn at det er sagt. Alt jeg har fått av penger. I gaver og sånt som har blitt til overs. Har jeg tatt vare på. For jeg har nemlig bestilt noe jeg har ønsket meg lenge.

Jeg brenner virkelig for foto. Som kanskje mange alt har skjønt. Og jeg har nå lenge irritert meg over at jeg ikke har fått til det jeg ønsker. Så da ble det så jeg bestilte meg, det objektivet som jeg hadde sett meg ut for lenge siden. Det var faktisk på salg også nå. Så da slo jeg til. Må være litt små gal innimellom. Kjenne at man lever.

Som jeg gleder meg til det kommer. Eneste er at man får litt sånn bon anger etterpå. For det er da snakk om en sum. Som man kanskje helst skulle brukt på noe annet. Men gjort er gjort.

En annen ting. Ja det er at jentungen min. Har laget en you tube kanal. Som dere kan se HER. Hun laget en kanal for å bruke bildene mine på. Noe så koselig. Di er nå flinke sånn teknisk i disse tider, disse barna. Jeg forstår jo ingenting av det hun gjør. Men for henne så er jo dette lett. Jeg må vel gå i lære tror jeg.

Dette kommer snart i posten. Nå er det bare å glede seg til fuglene er tilbake. Kan nesten ikke vente.

Super kveld, men må vel vurdere å operere meg selv

Dagen og kvelden i går var bare helt super. Hadde det kjempe morsomt rett og slett.

Hadde det nå bare ikke vert for denne gallestienen, så kunne man vel sagt at kvelden var helt perfekt. Hvem tenkte vel på å ta med seg medisiner på fest. Ikke denne jenta.

Begynte å kjenne anntydning til det da vi parkerete hos vennina mi. Men da følte jeg at det var for dumt å dra hjem igjen for å hente disse tablettene. Er jo et lite stykke å kjøre. Jeg krysset fingrene for at det ikke ble så ille denne gangen.

Og heldigvis så hadde Ingvill snuppa et par tabletter på lur. Kanskje ikke den smarteste komboen. Men må man så må man. Kvelden skulle ikke bli ødelagt. Og kvelden ble så bra som denne kunne bli. Bortsett fra dette.

Har vel stått på vente liste et halv år,  for å få komme inn å få den galle greia fjernet. Spørs om man skal purre. For kjenner jeg begynner å bli både sliten og lei av dette. Vondt er det jo også. Er jo så ille vondt noen ganger. At man seriøst vurderer å operere seg selv.

Men må vel bare smøre seg meg tålmodighet tenker jeg.

Ja ja nok om det. Dere får kose dere med noen grå værs bilder. For her ser det ikke ut til at været skal bli noe bedre. Og i morgen skulle det vist gå i fra ille til værre. Så det er jo oppløftende.

#bilde #bildet #bildene #bilder #foto #fotografi #natur #naturfoto #naturfotografi #naturfotogragering #hobby #hobbyfoto #hobbyfotografi#hobbyfotogragering #hobbyfotograf #blogg #blogger #bloggerne #bloggeren

Skal kose oss i kveld

Ja i kveld skal vi kose oss. Ikke hver dag vi slår ut håret. Så dette blir koselig.

En liten stund hos Ingvill snuppa før vi skal oppi huset.

Ble litt stress før vi skulle dra. For det ble da så vi tok oss en kjøre tur for å se oss litt omkring.

Å så ble vi bedt til Ingvill. Da var det bare å snu å komme seg hjem. Må jo ordne seg litt før man skal ut på livet.

Men nå er vi i gang.

#bilde #bilder #bildet #bildene #foto #fotografi #portrett #fest #venner #lørdag #blogg #bloggerne #bloggeren #blogger

Valgets kvaler

I dag er en sånn dag. Der man plutselig har litt flere muligheter en vanlig. Det er kanskje ikke det mest perfekt været. Men det er oppholds innimellom. Så da er spørsmålet hva skal man finne på i dag ? Må få dagene til å gå fort. For man gleder seg til i kveld.

Så da blir det endten å klistre seg på altanen å ta bilder av fugler. For jeg fylte på mat lagret deres i går. Så noen er det da som er å titter innom.

Eller man kan ta å kjøre seg en tur på oppdagelses ferd. Ja kanskje finner man noe nytt og spennende å ta bilder av.

Eller jeg kan rett og slett bare gå litt borti veien her. For jeg så nemlig i går. At svanene hadde flyttet seg enda nærmere oss.

Men så har dere meg da. Jeg vil jo helst gjøre alt. På en og samme dag. Så da gjør vi det kanskje så enkelt, ja når man ikke klarer å velge. Da prøver man faktisk å få til alt.

Så får vi se hva jeg rekker. Ha en fin lørdag alle sammen.

Bergfrue i all sin prakt.

Enda en is skulptur.

Solnedgang fra stokkøya blir vi aldri lei av.

#bilde #bilder #bildet #bildene #foto #fotografi #hobby hobbyfoto #hobbyfotografi #natur #naturfoto #naturfotograf #blogg #blogger #bloggerne #bloggeren

Bare å løpe

Det var akkurat sånn det var da vi kom på besøk i dag.

Det er ikke hver dag at jeg faktisk drasser med meg kameraet. I vertfall ikke når man i utgangspunktet bare skulle på besøk. Men av en eller annen rar grunn så bestemte jeg meg for å ta det med i dag.

Jeg lot det heldigvis ikke ligge i bilen. Det ble faktisk med inn også. Og bra var det. For jeg rakk nesten ikke å sette meg. Da Bente, tanta til lille gutt sa at jeg måtte skynde meg, å komme å se i vinduet. Og ut gjennom vinduet så kunne vi se et søtt lite ekorn.

Og på bare noen sekunder, så var jeg ut av døra. Smøg meg rundt hus hjørnet og bort til treet der jeg viste at det satt. Jeg var små redd jeg skulle skremme det bort. Men det satt ganske lenge rolig å bare så på meg. Før at den plutselig fant ut at den ikke likte den nyskjerrige og kanskje litt plagsomme fotografen.

Jeg rakk så vidt å snu meg litt. Da jeg i side synes registrerte en liten tass til. En søt liten gråsisik. Ja vi sjekket fugle boken etterpå. Eller la oss si google for å være sikker. Tror det var en gråsisik jeg fikk bilde av. Han poserte nå så fint også. Før han fløy sin vei.

Måtte jo få med meg gjengen på en liten gå tur etterpå. For været var jo helt fantastisk. Men di beste bildene fikk jeg bare rett utenfor huset.

Til og med kita, hunden til min samboer poserte for kameraet i dag. Får krysse fingrene for at det blir noen fine tur bilder i morgen også.

Nøtteliten. Litt små skremt ble han. Men han satt heldigvis  i ro så pass lenge, at jeg fikk noen få bilder av han.

Tror han viste at han var fin denne gråsisiken.

Kita var fin hun også der hun viste seg frem i dag.

#bilde #bildet #bildene #bilder #foto #fotografi #natur #naturbilde #naturfoto #naturfotografi #naturfotograf #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #blogg #blogger #bloggerne #bloggeren

Det ble i dag

Var jammen meg ikke noe gledens dag da man våknet i morges. Tenkte i mitt stille sinn at det ble ikke noe lufte tur i dag heller. For det øste ned og skodda lå tung.

Det var bare å pakke seg inn i dyna og sove litt til.

Kom meg nå opp til slutt etter litt om og men. Da ble jeg faktisk litt overrasket. For himmelen begynte da å se litt lysere ut. Håpet var tent. Og jammen meg forsvant skodden. Sola var ikke å se, og grått var det enda. Men det hadde i det minste sluttet å regne.

Da tok vi oss en liten besøks runde. Og når vi kom dit. Så klarte jeg faktisk å lure med meg en del av gjengen ut. Det var altså så fantastisk å få litt frisk luft på lungene. Jeg det går nesten ikke an å beskrive det. Det var som rene vår dagen i dag. For ikke var det kaldt og heller ikke vind.

Dere skal få se noen av bildene jeg tok, litt senere i kveld. Så inntil videre får dere kose dere med noen bilder jeg tok på en av mine tidligere turer.

En mer rød/orangsje himmel sakl man lete lenge etter. Så ut som himmelen sto i brann denne dagen.

Blir aldri lei disse bildene

Iskunst er heller ikke å forakte.

#bilde #bilder #bildet #bildene #foto #fotografi #natur #naturfoto #nsturfotografi #naturfotograf #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #blogg #blogger #bloggerne #bloggeren

Motet meg opp

Som dere kanskje vet. Så har jeg, og kanskje mange mange flere gått lei av dette været. Jeg har ikke en gang turt å stikke nesa innom yr.no. Har nemlig fryktet at jeg skulle bli skuffet.

Men i kveld motet jeg meg opp. For nå er det nummret før at jeg går på veggen. Og blidere blir man heller ikke.

Kost meg har jeg da gjort disse dagene. Men nå er det nok. Jeg orker ikke å bare sitte her lengre. Jeg motet meg opp til å se på denne så kalte yr.no. Ja bare for å se om det var noe som var oppmuntrende å se på. Og jammen meg….. det er faktisk meldt oppholds en del av dagen i morgen.

JEG SKAL UT !!!!!!!! 

Ikke meldt perfekt vær. Så blir nok ikke noen nydelig solnedganger eller noe sånt. Men kanskje finner man noe annet spennende å forevige der ut. Vi får se, vi får se.

Får kose dere med noen tidligere fin værs bilder.

Natta. Nå er det kvelden her. Ble litt sen kveld. Måtte ha litt kvalitets tid med jentungen. Godt å ha henne hjemme igjen.

#bildet #bilde #bilder #bildene #foto #fotografi #natur #naturfoto #naturfotograf #hobby #hobbyfoto #hobbyfotograf #blogg #blogger #bloggerne #bloggeren